Eye love U



Ett dåligt försök till en kopia, men jag är ändå nöjd. Projektet är påbörjat. Ungefär 2% klart nu...


Look at the bright side of life


What do you see?



Försöker komma igen med skapandet efter en fruktansvärt oinspirerande priod på flera år... Förhoppningsvis kommer jag att hitta tid och lust under våren då även ett projekt ska påbörjas. Smygstartade lite igår så vi får se hur det går...


Klotter


Jönköping



Rättelse

Enligt svenska akademiens ordlista om euro:

euro [ev´ro el eu´ro] s. -n;
pl.= • gemensam valutaenhet inom EU

Det är alltså korrekt att uttala ordet evro. Dock förstår jag fortfarande inte ursprunget till uttalet då det varken har något med stavning eller besläktade ord att göra så jag kommer fortsätta använda det andra uttalsalternativet.
  


På tal om nått annat

Rösta hit soppbilen!

Kelda Soup in a cup


Är det okej?

Är det okej att man på SVTs ekonominyheter säger eVro? EVRO som i....eh...EVROpa?

Andas Sarah, Andas!

Ibland önskar jag att jag bara kunde låta bli att slå på nyhetsmorgon och slippa bli sådär arg och irriterad innan klockan 8 på morgonen. Tror inte det är bra för hjärtat.

Så, till saken:




Om man hoppar fram till 1.01 så hör man människan säga att:
"Av princip är jag alltid för skattesänkningar... ...men han kunde sänkt för folk som tjänar lite mer den här gången."

Men okej, man får tycka vad man vill, även om jag tycker att det är bättre att sänka skatten för min kära lilla farmor som redan lever nere på ett existensminimum med sin lilla pension, som i år fick en sänkning på 500 spänn. Tycker det varit väldigt tyst om det... Men pensionärerna jobbar ju inte så dom kan ju inte få något jobbskatteavdrag, även om pengarna är baserade på deras personliga slit och svett.
Men som sagt, alla kan ju tycka olika.

Däremot fortsätter mannen vid 4.13:
"Jag är inte så intresserad av effekter" och "Några saker kan vara väldigt fördelaktigt för maskinen Sverige men hämskt obehagligt för människan, så därför måste man titta till människan" "Jag tycker nu kanske det är dags att sänka för de dom vill jobba mer för att tjäna lite mer."

Inte så intresserad av effekter? Så om vi sänker statten, och effekten blir att folk bli utförsäkrade, skolor, sjukvård och dyl. får mindre resurser etc. det spelar ingen roll, för människan mår bäst av att bestämma över sina pengar. Hur är det att se till människan? Ett fruktansvärt osympatiskt synsätt. Kan inte Berit jobba för att hon är sjuk och inte haft råd med en sjukförsäkring ( Som går på ca $400 i månaden för en basförsäkring i USA tex.) så får hon skylla sig själv? Det är hennes fel att hon jobbat för lite och därmed tjänat för lite??

Vad jag vet har löner väldigt sällan att göra med hur mycket och hur bra man jobbar. Självklart får man mer betalt om man jobbar heltid än halvtid, men bara innom samma yrke. Det spelar ingen roll hur mkt undersköterskan jobbar, hon kommer ändå inte upp i samma lön som en läkare som jobbar 80%. Sen tycker jag inte att dessa två har samma ansvar på sina axlar mm så de ska inte ha samma lön, men båda behövs, därför ska man inte straffas för att man valt ett jobb man älskar istället för ett man får mkt betalt för, dessutom genom att indirekt kallas lat. 

Men nu ska jag lugna ner mig, ta en kopp te och plugga industriell ekonomi och sluta tänka på alla skrämande dumma människor som finns ute i världen.  



Läslus

65-åriga Aliide hittar 20-åriga Zara ute på sin estniska gård en morgon. Täckt i lera, men med västerländska ländska kläder och rött läppstift. Aliide antar att hon är en tjuv, men går ändå med på att hjälpa henne då hon påstår att hennes man är efter henne. Deras historier vävs samman när man får följa Aliides liv från andra världskrigets start, från att få sitt land occuperat av tyskland för att senare bli Den Estniska Sovjet Republiken kontrolerat av Ryssland. Efter att ha varit ett förtrykt land skapas tillslut det fria estland, där underbara jobb i väst utlovas, men prostitution blir den bittra verkligheten...

 

 


Bloggkoma

Jaa...den lilla bloggtorkan övergick till bloggkoma. Hur kan det komma sig då undrar då säkert alla människor i världen (eller två tre stycken... däribland mig själv och kanske min mamma, räknas det?).
För att svara på vår fråga kan jag konstatera att sen jag kom hem till sverige har jag pluggat, sovit, firat jul och nyår och sånnt som alla människor gör, hunnit med 2 ordentliga träningspass under 2011 för att sedan däcka i feber. Igen.

Jag och J har gnällt i kapp, ätit köttsoppa och använt upp allt toapapper som snorpapper, spelat tv-spel och sett på film. Nu framåt 10 på kvällen vore de gött med lite sömn eftersom uttråkandet (nytt ord i svenska akademiens ordbok 2012 kanske) är uppe på en olidlig nivå. Tyvärr inte tröttheten eftersom det enda nyttiga jag har gjort idag har varit en 4h liten tupplur.

I morrn... ska jag nog plugga lite och sen ska jag hoppas att jag blir frisk innan jag får spärras in på psyket. Allvarliga grejjer det här med sysslolöshet. Nä, nu ska jag mobba J lite när han dör i mirrors edge innan jag försöker mig på att sova.


RSS 2.0