Puh!

Idag är det 30 grader varmt och mina armar har fått en lätt röd färg. Mycket vackert. Vaknade ganska sent idag pga utgången igår och vid 1 traskade jag iväg till cheel för lite bbq och för att socialisera mig lite. Mycket trevligt och smaskigt. Vi ska ha ett "knytkalas" bland alla utbytesstudenter om ngn vecka så alla får ta med sig en rätt från "sitt" land. Blir nog spännande.

Första mötet med fotoklubben idag också. Får se hur det går med det, men det känns skoj iaf :) Ska bara lära mig att ha kameran framme lite oftare. Finns iaf en hel del skoj utrustning att låna där och ett mörkrum och man vill jobba med film. Great :)

Så...igår då. Jag följde med till Alex kompisar på knytkalas, mycket trevligt även om jag kom ganska sent eftersom tyskarna tyckte att det var skoj att ränna runt på walmart i 1.5 timme. Själv satt jag utanför med mina inhandlade blå/grönbär och en rulle plastfolie och väntade en timme. Väldigt spännande dock. Man får se mycket intressanta människor. Efter knytkalaset så gick jag hem och gjorde iordning mig och drog vidare till michelle, som det sen visaed sig att vi inte skulle va hos så vi gick vidare till rené. Mycket spännande information, jag vet. Efter lite förfestande blev vi upphämtade av Oddi, eller hur han nu stavar sitt namn, och hamnade på en lägenhetsfest. Där kunde man knappt röra sig och den var nog 50grader i det lilla huset. En Dj hade dom iaf, även om det inte var den största talang jag träffat på. Det finns inte så gott om svarta människor här uppe i norra delarna av ny, men alla var samlade i det huset igår så jag och michelle kände oss ganska uttittade med vårt blonda hår. En väldigt speciell rökig doft låg över hela huset och runt 1 bestämde vi oss för att det var dags att dra sig hemmåt.

Mycket pladder där, och väääldigt lite bilder. Nu sitter jag och vickar på tårna och väntar på att manuel ska sms mig så vi kan sätta oss med den underbara läxan i Solid waste mgm. Borde nog tina nått att äta också. Eh...så att eeh... om nån fortfarande läser på det här inlägget så kan jag ju bara grattulera till ett väldigt skärpt sinne eller beklaga sorgen över avsaknandet av liv.


Nu kan jag nå omvärlden!!!

Min lilla telefon har vaknat till liv och går att använda tack vare sötroomien min. Om ni vill nå mig så går det bra på nr: 315 262 4576. Nu ska jag äta mina conefrales med grönbär och banan, sen ska jag bege mig till gymmet med manuel och köra skiten ur den stackars lilla kroppen. :)

Vår lilla inbrottstjuv och grönbären



Önska önska önska

Just nu önskar jag mig en fungerande telefon. Söt alex hade lovat att skicka mig en men det visar sig vara väldigt svårt att bara skaffa ett simkort i den här lilla stan, så det bästa va en sk  prepayed phone. Sen försvann min telefon på vägen hem från walmart och ingen har sett den sen dess. Så jag tänkte att jag köper väl en ny jävla telefon då (för 9 dollar så det var ingen förmögenhet). Då visar det sig att man måste registrera telefonjäveln innan man kan ringa. Det är bara det att det inte funkar átt göra det via internet för det är nått fel på sidan. Och det funkar itne att göra det via telefon heller. Så jag är utan telefon....

Vi hade inbrott idag föresten. Medans jag var hemma. Det var läskigt. Jag hörde en massa skrammel. Sen så kom det in en inbrottstjuv. Han hade silvergrå päls och en lång lurvig svans. Läskigt. Ekkorre har jag hört att man kallar dem... :P


Idag saknar jag dig... Mycket!






First day in class

Och det här kommer kanske funka. min psykologilärare bryter starkt på tyska och min Construction planning & mgm lärare mummlar och pratar fort. Så förutom att man måste koncentrera sig 1000ggr mer än hemma så kanske det här blir bra. Idag har vi undersökt gymmet här på skolan, helt ok! :) Där kommer jag nog att bo när dagarna här på Clarkson regnar bort. Idag fick vi ofs lite sol på¨eftermiddan.

Till helgen blir det nog en liten resa till Massena för att inhandla lite saker. Och imorrn ska jag äntligen följa med alex och handla  så vi kan fylla upp vårt kylskåp. Jag har faktiskt ätit yoghurt med grönbär till lunch och middag bara för att slippa äta den underbara maten som erbjuds på stadens restauranger. Höjdpunkten var i lördags när Anni hittade en Deapfried Pizza roll.. Jag. Beställde. Grekisk sallad... med vatten.

Vi gick föresten ut i lördas. Mkt trevligt, men medelåldern är väldigt låg och musiksmaken lika så. Men Amerikansk budwiser smakar som kolsyrat vatten som hälts i ett glas med lite öl på botten. Dagen efter gav den mig huvudvärk. Tack!

På bilderna: Centrala potsdam och dagens....öh... ord på vägen? Och okännd grabb.




Grönbär, bra eller anus?

Nu sitter jag här i lägenheten för första gången helt själv och bara är. Fett najs. Bara få andas en liten stund. Om en timme ska vi ta oss ner till centrum till en farmers market och kika om dom säljer nått skoj. Och jag ska hitta ritpapper :D Ska se om dom har blåbär också. Just nu sitter jag och äter frukost/frunch bestående av yoghurt med jordgubbar och undercoverblåbär. För det är inte riktiga blåbär. Dom ser bara ut som blåbär. Smakar som blåbär. Men igentligen är det grönbär, men det ser man bara när man biter i ett.

Annars har det inte hänt så mkt här. Vi lagade spagetti och köttfärssås och åt pasta igår här hemma, jag 3 av dom andra svenskarna, några av tyskarna och en fransman. Sen satt vi mest och hängde och drack lite öl. Gick förbi och hämtade en maroccan, såg en standup-are på cheel som vi inte förstod så mkt av. Lyssnade inte så mkt heller eftersom vi inte fick plats så vi fick stå utanför.

Jag och 3 andra svenskar gick till walmart igår föresten för att handla lite mat och telefoner. Alla tyckte att vi var dumma i huvet som gick heeeeela vägen till walmart. En 25min promenad. Ja, det är ju inte lätt när man är så fruktansvärt hurtig. Kan ju säga att trottoarer inte är så vanligt förekommande i detta land. Det förvånar mig att man inte måste ha bil för att gå på dass. 

det här är en rubrik

Nu börjar jag ha fixat allt som ska fixas innan jag börjar skolan på måndag. jag ska bara köpa en bok som liknar eurokoderna till min betongkurs, sen ska jag beställa en massa böcker från amaxon.com sen är jag fit for fight. Eller för att läsa iaf. Nu ska jag och några tjejer från Luleå ta en liten promenix bort till Walmart och handla lite mat och öl eller nått sånnt. Får se vad det blir. Walmart är Ica Maxi på steroider. Mina schampooflaskor tar upp halva badrummet. Då räcker dom länge. Men det är jobbigt att bära hem för det är ganska crapy påsar.

Bjuder på en bild från älven igårkväll.


Ankommen till Potsdam

Nu har jag hunnit vara här ett dygn. Saker och ting börjar ordna upp sig och jag har fått min efterlängtade sömn i natt. 12 timmar blev det sammanlagt och jag behövde det. Idag har vi haft lite information och ikväll ska jag träffa några av dom andra utbytesstudenterna och äta middag. min rummskompis Alex är en riktig sötnos så det här kommer att bli riktigt bra :) Nu ska jag äta en yoghurt och sen ska jag försöka hitta min Academic advisor så jag kan få reda på lite mer om mina kurser.

New York på 14h

 




Paris på 4h



From Paris whith Love vol.2

Den här gången är det mina hälsningar det handlar om. Jag hittade in till stan! Och framför allt, jag hittade tillbaka igen!! Jag förväntar mig applåder i massor. Jag strosade runt, men kände att det började blir lite sent och icke läge att missa sista tåget hem eller nått annat dumt för att sen få betala ca60 euro för taxi. Säkert plus nattaxa med bara för att jävlas. Jag hittade en mysig liten resturang där jag kunde avnjuta ett glas rött och bitar av en seeeg baugette (bara för söta farmors skull) Sen kom det in en riktigt god köttbit. Nu ska jag avsluta hela härligheten med en fruktsallad och ett southparkavsnitt. Jag delar med mig av bilderna sen när jag lyckats haffa åt mig en USB-kabel åt min lilla kamera, för den hade vist bestämt sig för att stanna hemma utan att meddela mig. Styggt!

Bonjour París

Å regnet det bara öser neer, och ja' blir så blöt om både skooor och struumpor... Hittade fram till hotellet tillslut, efter lite förvirrat letande. Nu är duschen avklarad och magen kurrar efter mat. Ska klä på mig lite varma kläder och sen bege mig in till stan. Måste jaga fina bilder i regnet :) Imorrn åker jag vidadre 8.35 till New York, sen blir det en låååång dags väntan tills bussen går kvart i ett på natten som ska ta mig vidare till Potsdam. Fördelen är väl att man kunde ha fått vänta i en tråkigare stad. nackdelen är att jag kommer att vara trött och ha cirkus 30kg bagage att släpa på. kanske har tur och hittar nånstans där man kan låsa in sina pinaler.

Bara en natt kvar då

Snart så är det dags. Väskan är snart packad och jag känner att jag glömt mer än hälften. Om ett dygn landar jag i Paris för att sen ta mig vidare till New York. Jag hör av mig om jag kommer bort. Efter en dag i den stora staden åker jag vidare med buss upp till världens ände, eller iaf USAs. Potsdam är destinationen och Clakson university. Har mailat lite med min blivande roomie och hon verkar trevlig. Har dock fått boende i woodstock village vilket verkar vara nitlotten, big time. Tur att det är tillfälligt och att jag är där för att träffa folk och göra massa skoj och inte sitta inne och muppa.

Kommer nog en hel del inlägg imorrn om hur otroligt skoj det är att åka tåg och hänga på flygplatser: ;)


From Paris With Love


Gårdagens film blev From Paris With Love. Helt okej om man vill ha ngt lättsmält :) Kunde bara inte llåta bli att tänka på Travoltas roll i  Hairspray och den lilla kontrasten. Underhållande. Är fortfarande fascinerad av Jonathan Rhys Meyers överläpp. Skum. Annars är han trevlig att titta på. Nu blir det lite sistaminutenplugg inför Kontek-tentan kl 12. Borde kunna fixa det här eftersom jag kan det. Sen ska jag bara klara av att min hjärna stängs av pga stress med. So long!











Humpf!

Både igår och idag var tunga dagar. Eller luften var tung iaf. Man skulle ha behövt vara styrkelyftare för att ta sig fram ute. En liten springtur igår på 3.5 km backträning blev det iaf. Sen blev det besök hos min namne, lite fruktsallad och film. Idag blev det en liten tur runt munken för att starta dagen. 4km blev det med segbacken som avslutning. Ska försöka få till ett långpass i morrn kväll också så jag kan sitta still på flyget sen med gott samvete. Bara 2 dagar kvar nu. Hur gick det till?! Allt är bokat och klart nu, ska bara se till att ta lite kopior på alla papper så jag inte tappar bort nått viktigt och står utan.

Ni ska jag ta min lilla vär bikeiebike och ta mig bort till media markt och inhandla en liten dataväska. Sen blir det packning för hela slanten. Nån sån har en krympningsmanick i bakfickan så jag får med allt? Ring i sånna fall. Eller teleportera den till min dörr. Bor en trappa upp i huset med balkongerna och teglet.

move of the day (eller vecka eller nått)

Ikväll blev det bio med J,H och E. Trevligt värre. Såg Predstors. Var som förväntat. Det hände det man förväntade sig skulle hända. Gjorde Hälsoundersökning idag föresten. Den som Clarkson ville ha. Fråga mig inte varför men dom ville ha min temp. Hmm... funderar vad de ska vara bra för om man gör hälsoundersökningen tre månader innan man åker t.ex...





hmmm...

Idag är det fittväder här i Jönköping. Varmt och fuktigt. Mitt hår ser ut som Monicas i vänner när dom åker till Barbados och på tåget från Skövde satt en gubbe som inte duschat sen värmeböljan. Ifjol. Mums. Eller så hade han en ny parfym med toner av död, fuktig hund och gammal svett. Nu kan mina Converse knäcka extra som ankare, eller mindre hygienisk vattenflaska. Välj själv.

Dagens must have:


Lidköping idag då, det var trevligt. Fick träffa en trevlig tjej från Link Arkitektur som heter Sofia som visade oss ett område som vi ska jobba med under x-jobbet. Tack söta Sandra som fixar och donar! :) Nu har vi bara resten kvar.

 



Jag om jag varit mörkhårig

Nu ska jag äta lite mat och plugga kemi och matte. Sen ska jag ta kanoten ner till konsum och panta flaskor. Kanske. Eller så gör jag det en roligare dag. Jag borde igentligen träna idag med. Risken finns ju att jag flyter bort om jag tar mig ut för jag har hört att trä flyter. Skulle nog kännas bättre med lite tv och ett par tofflor. Så blir det. Fårtofflor och te.

 


Hmm....jaa...


Hard work work!

För johan i alla fall. Som är satt på att installera och avinstallera massa skit på min dator. Själv vickar jag på tårna. Känns gött att titta på när andra arbetar. Idag... har jag pluggat matte. Sen åt jag en macka. Sen pluggade jag matte. Sen gick jag hem. Och pluggade matte. Bjussar på några bilder från färjan så att det fanns nån slags anledning att klicka in sig på den här sidan... inte för att det är några fantastiska bilder, men ändå. 



 


....


I morrn, då får jag en present! :)

Och av mig själv till på köpet. Denna dimper ner i brevlådan, eller iaf avin på den. En HP Pavilion dv6-2158 blev det. Från inWarehouse.se.



Dagens träning


Idag blev det backträning från konsum och upp i stadsparken, sen ner igen. Ganska precis 4km skrapade jag ihop på 28 min, med ca 5 min uppvärmning och 5 min nervarvning. Några intervaller där på slutet hann jag med också. Men jag dog i slutet av  backen på väg upp (bildligt talat, annars skulle jag inte sitta här och skriva, silly!) så jag fick gå dom sista metrarna innan jag kunde börja springa igen. Igår blev det 6km runt munksjön i ett lugnt tempo och med hög musik i lurarna. Den rundan är lika rolig som en räkning på 3000 torsdag den 24:e.


Helgens film blev:


DEATH PROOF. It's all about the details. Fantastiskt bra film, men man måste sett Tarantinos andra filmer för att uppskatta den. Den blir dessutom bättre andra gången, undra hur den är den 3:e? 4 av 5 toasters! :)







För er som undrar...

...så drack jag även den godaste ölen som existerat på denna jord. På Beer house beställde jag in en honungsöl. Mumma! Johan misstolkade servitören lite (han blev väl distraherad av hans vackra lederhosen) och råkade beställa in en stor stark. I Estland räcker då inte en pint, det är för mjäkigt, så en öl som är mansize, rymmer den imponerande volymen 1l. För att vara snäll så hjälpte jag honom lite, för min öl va en womensize, 0.5l. Det dricker man ju upp innan man kliat sig i örat.





Mig i ett nötskal? äggskal? bananskal?


Självklart blev det en hel del byggnadsspanande i tallin med. Ni som tror att tallin bara består av grå slitna betonghus får tänka om. Let me present the new Tallin:







Mera Tallin

Tallin var som sagt en fin stad, iaf vissa delar. Priserna är ungefär på samma nivå som i sverige, men valutan är ganska svag i jämförelse med kronan vilket gör det billigt för oss. I Estland tycker svenskar om att köpa billig sprit, dricka billig sprit och uppenbarligen lämna tillbaka använd sprit på gatorna. Så ska jag åka dit igen så ska jag undvika svenskar. Jag och Johan hade det bara fint iaf. Vi åt på en mysig restaurang i utkanten av gammla stan som heter Platz.

 

Dagen därpå tänkte vi att: fika är gott! Så vi åt tills vi var spyfärdiga på det lilla caféet Josephine på Vene 16. Underbara bakverk och choklad. Massa choklad




När vi mådde illa efter allt chokladit bestämde vi oss för at motionera bort det i två av gamla stans alla torn, både stadshuset och en kyrka. När vi var påväg uppför trappan till det andra tornet var jag lipfärdig, illamående och lätt överhettad då solen låg på och luften stod helt stilla inne i det lilla trapphuset. Då kommer det en underbar liten unge nerför trappan och räknar trappstegen på sin väg neråt: 753 754 755....yey! När vi väl kom upp höll jag på att skita ner mig när jag vandrade strax över takkanten i ett av de högsta klocktornen. När jag kom ner var jag lycklig igen.



Borta bra men hemma bäst?

Färjor är ju inte riktigt min grej kanske, men förutom det har vi haft en jättebra resa. Vårt rum på hotellet var dubbelbokat så vi blev uppgraderade till en svit på översta våningen. Helt ok för vår del. Fast det kändes att vi var i en öststat för rummet stank ciggarettrök. Kanske lite fördomsfullt men sant. Annars var Tallin en överaskning åt det possitiva hållet. Underbar stad med mkt coola byggnader, vacker gammal stad och god mat. Bilder kommer sen.


Mot Sthlm

and heading for Tallínn... Nu ska vi skumpa runt på en liten båt i 14 timmar, sen ska vi vandra runt. Tror att vi har lite för mkt på att-göra-listan men det skiter vi i. Skoj ska vi ha iaf :)


Idag...

Så borde jag ha läst



Men jag läste



Damn... det här med pluggdiciplin är inte min grej riktigt....

Kan nån så kan Canon...? eller?

Idag knökade jag in mig i älsklingens bil och så körde vi mot Media Markt. Efter några
gymnastikövningar så tog jag mig ur bilen och in i butiken för att inhandla en liten kamera
så jag kan dokumentera för alla nyfikna själar här hemma när jag rest över atlanten.
Tänkte börja redan i morgondå vi reser över Östersjön.

För att inviga min lilla leksak så tog jag en liten promenix upp mott stadsparken mellan
regndropparna. Ja, jag hade lite att göra och ja, jag förstår mig inte så mkt av ISO och jadajada
men bilder blev det.








Tillsist så vill jag bara bjuda på en riktigt sommrig bild härifrån Jönköping, man kan inte
annat än att bara älska det svenska sommarvädret. Enjoy!



Apropå IKEA...




Dagens träning

blev en genomkörare på gymet. Från topp till tå, eller egentligen tvärt om om man ska vara noga. Nu darrar mina knän som asplöv och en dusch och lite fil och älskligens hemmagjorda müsli väntar.

Det blev en resa tillslut iallafall. På onsdag sticker vi till stockholm för att ta färjan till Tallin, så får vi ser vad som händer där. Har bokat en natt på hotell och är tillbaka i stockholm på lördag morgon, det är det enda som är säkert. Vi kände att nått måste vi väl ändå hitta på istället för att sitta inne och spana på regnet. 



Underbar cover


Tvidelidoo

Eller nått sånt. Idag har jag varit på banken och försökt betala en räkning som det inte finns något kontonr på. Gick sådär, så jag får luska reda på nr och göra ett nytt försök imorrn. Jag älskar att gå på banken, det är nästan lika skoj som IKEA. Eftersom nummerplingan visade på 783 när jag kom in och lappen i min hand bar de obarmhärtiga nummret 811 så bestämde jag mig för att göra av med lite pengar, eftersom jag har så gott om dem.




Body shop blev destinationen och eftersom jag ska tillbringa miljoner timmar på ett flyg om 2 veckor så tänkte jag skäma bort mitt ansikte lite.

Annars har det inte hänt så mycket i vårt lilla hem. Igår blev det fika på wienerkonditoriet med M medans vi kikade på regnet, sedan umgicks jag med tvättmaskinen och mitt ritblock.

 

Den första var den jag har lekt lite med i veckan och är inspirerad av ett foto från min favvosida Deviant Art. Den andra är lite äldre och är inspirerad av min underbara och vackra farmor nät hon tog realen. Hon fick den i julklapp i vintras. Klicka på bilderna så blir de större. Eftersom inte photoshop fungerar på älsklingens dator har jag inte kunnat korrigera färgerna så dom blir mer naturliga. Hoppas ni gillar dem.  

 

 

 


Komik på hög nivå...?

Jag har kommit på att jag är allergisk mot IKEA. Seriöst. Hinner vara där i ca 4 min innan det börjar rycka i monster nerven. Blodsockret rusar ner mot fotknölarna som en hiss med kapade vajrar, svetten sprider sig över kroppen som vatten under vattenkrig, blicken blir ofokuserad och det enda jag kan tänka på är att jag vill ta mig överlevande fram till kassorna. Ändå går jag dit... Flera gånger om året. Jag borde söka hjälp...

This is the feeling:



Måste bara tillägga att min utbildning(eller inbillning) har gjort mig skadad för livet. Jag tycker nu mer att matteskämt är roliga. Har snott dessa från min kusin, som antagligen har snott dom från ngt annat ställe. eller ja, den översta är nog antagligen från fugly.com eftersom det står det på... Imponerande slutledningsförmåga va?! Skulle som sagt bara påpeka att jag inte kan ta åt mig någon ära för detta... Eller jo, slutledningsförmågan...




Ska tillsist bara påpeka att jag numer är blond. Undrar hur det ska gå att tenta av mina nv-kurser om en vecka. Är ju bra att jag har ett övningsexempel här ovan iaf. Någon som har lite pluggmotivation att sälja mig. Jag erbjuder ettusen svenska kronor i nystrykna hundralappar.


Hmm...

Har kommit på att jag tänker vänta några år innan jag skaffar barn.. många år....


RSS 2.0