Jag ber om ursäkt...

...för den ooooerhörda bloggtorka som rådit sen jag klampade in genom dörren i detn Robergska palatset. Villan. Lägenheten. 1an med sovalkov. Dagarna har spenderats med att trycka in olika göttigheter i min lilla fågelungsnäbb, tugga och svälja... Ja, det var nog ungefär allt.

Små turer in till den vackra staden, och ut till det lilla köpcentrumet har det också blivit. Turen avslutades mad att jag ställde mig mitt på IKEA och skrek: JAG STÅR INTE UUUUUT!!! SPRINGER JAG IN I EN ENDA GAPANDE UNGE ELLER FETRÖVAD VINGLANDE TANT TILL SÅ SLÅR JAG IHJÄL FAANSKAPET... nästan i alla fall. Jag tog bussen hem. Snabbt.

I morrn ska det packas för hela slanten, sen klockan 1.45AM går bussen uppåt till de norrlänska skogarna. Där ska jag fira nyår med brudarna bus, dricka skumpa och äta lite till, sen den 7e tar jag bussen ner till småland igen för plugg och tentor. Får se hur det går med det på gymmet, för det är nämligen där jag ska bo fram till juni. 4 månader i USA + en liten julhelg på det så har man vinterisoleringen fixad. Jag har nämligen hört ryktas om att det är kallt som i en isbjörnsröv uppe i norrland. Min käraste farmor hade -31 grader utanför dörren på självaste julafton. Brrr....

Fastnar som tuggummi

http://www.youtube.com/watch?v=dSwMlxGZr24


hemma!

Nu är jag hemma i hemmets lugna vrå, mitt i snöstormen. Sista dagen i new york var sådär spännande. Spöregn, konkande av väskor, lätt bakfull....ja, sådär... Hann iaf se The highline, ett gammalt järnsvägsspår uppe i luften som gjorts om till park.




Sista kvällen då? Den spenderades först med middag på upper west side med Annelie, Malin, Annelies kompis Hanna och hennes spanske vän Adrian. Sen åkte vi vidare till harlem för hemmafest med twister och beer pong. trevligttrevligt :)


Dagens Soundtrack


...


Ändring i planerna

Om 3 dar sitter jag på flyget hem till Sverige. Helt underbart känns det. Jag älskar att vara ute och resa, men när man har haft massa feber hela veckan och känner sig som en soltorkad tomat, helt skrumpen och torr, då känns det inte så skoj att traska runt i New York och bara fördriva en vecka och några tusenlappar. Dessutom var jag ju där för mindre än 2 veckor sen. Nä, hejdå USA, hej jönköping! :D


Btw...

förlåt för bildlösheten här på bloggen på senaste, men pga sjukdom och snöstorm har jag inte varit ute mkt. Tror inte nån vill se bilder på mitt flottiga jag i vår halvstädade woodstocklägenhet.

Tip Top!

Ja, vart ska man annars spendera en måndagsnatt om inte ett sjukhus i USA? Väldigt spännande. NOT. Ni känsliga magar kan ju titta bort nu:
Kräkningar och diarré, sammtidigt, var 20min (i typ 15min) Från kl 9 på kvällen till kl 1 på natten orsakade att jag knappt kunde stå på benen. Noll vätska i kroppen och varje försök till minsta vattenklunk ledde till nya besök inne i det kaklade rummet. UÄK!
Efter 4h på sjukhus är jag åter hemma nästan som ny. Dom gjorde hål i mig! 2l vätska på 30min via dropp sedan ytterligare vätska med lite goa grejjer i gjorde att jag faktiskt kunde sova lite fram mot 4 tiden utan att kräkas. 

Söta Alex hämtade mig vid 5 tiden så jag kunde få sova lite i min egen säng. Vilket gick utan större missöden. Tyvärr kunde jag bara sova 4h eftersom magen skriker tom och törsten är väldigt uppmärksamhetskrävande. Vågar tyvärr bara dricka små klunkar vatten än vilket inte hjälper varken det ena eller det andra särskillt mkt.

Nu ska jag försöka knappra lite på en banan och dricka hela 0,5dl vatten.

Over and out!

Bara en liten notis

Om man tar bussen från Port authority, NYC, upp mot Potsdam via Syracuse då kommer man att passera Dicksville. På denna lilla ort kan man finna Johnson Univerity (eller collage), snacka om planering! Vad tänkte grundarna där?


Bröl!

Dagen när jag nästan dog har kommit till ända och middagen var god. Tyvärr kunde jag inte äta mer än 1/4, dels för att portionen var dimensionerad för hagrid i harry potter (halvjätte för er som icke har detta vetande i arkivet), dels för att jag dragit på mig någon slags feber i försöket att vädra ut baconröken (Se föregående inlägg). Piss också. Jag som har tenta på måndag och måste hinna plugga, äta fondue hos shriv eller vinnie, baka pepparkakor, dricka glögg och vara alldeles jättesocial eftersom detta är sista helgen innan folk börjar droppa av. 

Sorgsamt, men det ska bli otroligt skönt att komma hem till svedala igen. Fatta va skönt att kunna ringa nån av bästastebästavännerna utan att det kostar 14.90 per minut. Göttans! Dessutom längtar jag efter en normal säng där man inte känner fjädrarna trycka in i fotlederna och så längtar jag efter en stor kram från J. Nu ska jag glutta på nån halvbra film och mysa in mig i fårfilten! 

Fjärde December Tvåtusentio

Detta är ett datum att lägga på minnet, ty detta är dagen då jag nästan dog. Svart bolmande rök drogsner i mina lungor och orsakade kvävningskänslor. Nästan i alla fall... orsaken till detta var glömsk rummskamrat och en panna med baconfett. Väldigt traumatisk upplevelse.

Som tur är så har detta underbara bygge från tidigt 70-tal underbar ventilation så vi kan leka att vi är utomhus medans vi dricker min hemmagjorda glögg. Jag överlevde upplevelsen och ikväll ser jag fram emot ett farvälparty med alla utbytesstudenter. Detta på grund utav att den kommande veckan är den sista här på Clarkson, inte på grund av rökskador.


Let it snow, Let it snow

Idag har det snöat en massa. Men nu är det nog på väg att regna bort :( Lite julkänska fick jag iaf och tydligen ska det snöa mer i helgen.

Så, dagen då.. Kan väll säga som såhär, det enda jag har åstadkommit idag är att svimma utanför cheel common. Jag tyckte att föreläsningen var lite seg så jag försökte hotta upp den lite. Tyvärr kom det med en bula och 10 oroliga människor runt omkring mig. Jag fick skjuts hem av campus safty och nu har jag trykt i mig massa vatten. ätit och tagit en liten nap på 4h. Är fortfarande lite yr, men det går nog till sig hoppas jag.

Förutom svimningen så är dagens känsla extrem träningsvärk i baken efter min megabenträning igår. Känns rätt gött faktiskt. Mår jag bättre imorrn blir det överkropp, mage och lite löpband. Springningen har inte varit prio 1 sen jag kom hit så det måste det bli ändring på om jag ska kunna genomför tjejklassikern nästa år.

Btw, J tog sig hem till svedala utan några större komlikationer så nu känner jag mig lugn innombords. :)






RSS 2.0